Webinar Lead kwalificatie

Lead kwalificatie
  • Online

Veel agencies worstelen met de diverse soorten uitvragen van (bestaande en nieuwe) opdrachtgevers. Er gaat immers veel energie, tijd en inzet zitten in het goed beantwoorden van zo’n uitvraag. Maar dat betekent ook dat het je als ondernemer veel geld kan kosten als je dit niet goed aanpakt. We hebben een praktische leidraad opgesteld om slimmer en effectiever met een uitvraag om te gaan. Deze is via Basecamp met de leden van DDA gedeeld.

Deze leidraad helpt je met een bewezen aanpak (BANT) om in een beperkt aantal stappen een uitvraag goed te classificeren. Zodat je goed afgewogen kan ingaan op een lead, maar ook - liefst zo vroeg mogelijk - goed onderbouwd ‘nee’ kunt zeggen. Zodat je als ondernemer je resources alleen inzet op die uitvragen waar je de grootste slagingskans hebt en dus écht voor wil gaan.

Deze leidraad richt zich op ‘normale’ leads. Aanbestedingen en tenders vallen daar buiten. Dit vergt specifieke kennis en aanpak. Achterin staan een aantal links naar artikelen hierover die je op weg helpen.

In dit webinar geven DDA bestuursleden Martijn Vervoordeldonk en Pieter Aarts tips voor het gebruik van de leidraad. Roel Stavorinus zal aan de hand van praktijkvoorbeelden meer uitleg geven naar de do’s en don'ts van het classificeren. Roel Stavorinus (JohnVenn agency) is merk- en designstrateeg en adviseert creatieve bureaus en opdrachtgevers over hun samenwerking. Hij schreef 'Ontwerpen is geen kunst' en publiceerde recent een educatief boek over Strategisch Brand Design. In zijn podcast Designers Inc. (een initiatief ism de BNO) praat hij met ontwerpers over de zakelijke kant van hun ontwerppraktijk.

Voor wie?
Voor iedereen die te maken heeft met sales en accountmanagement binnen digitale bureaus.

2024-03-27T13:00:00 2024-03-27T14:00:00